Gratis Cursus

Boekje maken in Word

Boekje maken in Word
Wanneer je een boekje wilt maken, kan dit soms nogal frustrerend zijn. Je moet met veel variabelen rekening houden zoals paginanummers, marges, aansluitende pagina’s, etc. Dit kan een hele opdracht zijn voor veel mensen. Gelukkig heeft Microsoft Word hier een eenvoudige oplossing voor.
Het maken van een boekje in Word kan in slechts enkele minuten tijd. Door een aantal instellingen aan te passen in jouw document heb je in ‘no time’ een echt Word boekje gemaakt. Dit kan zowel naar PDF geconverteerd worden en is ook zeer makkelijk af te drukken!

Wil jij ook eenvoudig en snel een boekje maken in Word? Volg onderstaande stappen en ga voor een ultiem boekje in Word:

Stap 1: boekje maken in Word

Maak eerst zelf een bestand dat je wilt converteren naar een boekje. Het is belangrijk om te werken in veelvouden van 4 pagina’s. Dit wil zeggen dat je het aantal pagina’s steeds moet kunnen delen door 4. Volgend aantal pagina’s zijn compatibel: 4, 8, 12, 16, 20, etc.

Stap 2: pagina-indeling

Ga naar het tabblad “Pagina-indeling” en klik op het kleine pijltje “Pagina-instelling”. Standaard kom je in het tabblad “Marges” terecht. Boekje maken in Word

Stap 3: katern

Bij kopje “Pagina’s” kies je bij “Meerdere Pagina’s” voor “Katern”. Deze instelling zorgt ervoor dat je een werkelijk boekje maakt.

Hoe maak je een boekje in Word

Stap 4: paginanummers toevoegen

Als je alles hebt ingesteld om jouw boekje te maken, kan je eventueel ook nog makkelijk paginanummers toevoegen. Dit doe je door naar het tabblad “Invoegen” te gaan en op “Paginanummer” te klikken. Maak hier eenvoudig jouw keuze waar je de paginanummer wilt plaatsen.

Lees hier een volledige uitleg hoe je een paginanummering toevoegt in Word

Stap 5: boekje afdrukken

boekje afdrukken wordAls laatste stap is het natuurlijk belangrijk om het boekje af te drukken. Ga hiervoor naar het tabblad “Bestand” en klik op “Afdrukken”.

Je krijgt de mogelijkheid om enkelzijdig of dubbelzijdig af te drukken. Kies hier voor “Dubbelzijdig”.
Daarna klik je op “Afdrukken” en de opdracht wordt verzonden naar de printer. Als alles goed is gegaan zou het boekje correct uit de printer zijn gekomen.

TESTIMONIAL

Gratis Cursus is ook op smartphone/tablet te raadplegen. Zo kun je waar je maar wil, op een leuke en relaxte manier je vaardigheden verbeteren!

Chloe van dosselaar

Chloë van Dosselaar

Designer

GRATIS UPDATES ONTVANGEN?

    top
    © Gratis Cursus 2020
    X