Gratis Cursus

5.2 – Werkmappen Opslaan

Header-Excel

Het opslaan van werkmappen in Excel 2010

Wanneer je een nieuwe werkmap in Excel maakt, moet je weten hoe het op te slaan om toegang te krijgen en zelfs later aan te passen. Met Excel kun je jouw documenten opslaan op verschillende manieren.

  ’10 minuten

[mashshare]
De functie “Opslaan als” in Excel 2010

De functie “Opslaan als” laat je toe om een naam en locatie voor een werkmap te kiezen. Maak gebruik van de functie wanneer je voor de eerste keer een werkboek opslaat of als je een andere versie wilt maken van een werkmap terwijl het origineel ongewijzigd moet blijven.

Opslaan_als_Excel_2010

 1. Klik op het tabblad “Bestand”.
 2. Selecteer “Opslaan als”. (F12)
 3. Het dialoogvenster “Opslaan als” verschijnt. Selecteer de locatie waar je de werkmap wilt opslaan.
 4. Geef de werkmap een naam en klik op “Opslaan”.

Als je Windows 7 gebruikt, zal je waarschijnlijk jouw bestanden willen opslaan in de bibliotheek Documenten. Voor andere versies van Windows, zal je waarschijnlijk de bestanden willen opslaan in de map “Mijn documenten”.

De functie “Opslaan” gebruiken:

Opslaan_-_Excel_2010

 1. Klik op de opdracht “Opslaan” op de werkbalk “Snelle toegang”.
 2. De werkmap wordt opgeslagen in de huidige locatie met dezelfde bestandsnaam.

Als je voor de eerste keer een document wilt opslaan en je selecteert Opslaan dan verschijnt het dialoogvenster “Opslaan als”.

Excel Autorecover gebruiken:

Excel slaagt automatisch werkboeken op ineen tijdelijke map, terwijl je er aan werkt. Als je vergeet jouw wijzigingen op te slaan of als Excel crasht, kan je automatisch opgeslagen bestanden herstellen.

Verschillende_versies_beheren_Excel

 1. Open een werkmap die eerder werd afgesloten zonder op te slaan.
 2. Klik in de “Backstage weergave” op “Info”.
 3. Als er automatisch opgeslagen versies zijn van de werkmap, zullen ze verschijnen onder “Versies”. Klik op het bestand om het te openen.
 4. Een gele melding verschijnt op het Lint van het werkboek. Om deze versie van de werkmap te herstellen, klik je op “Herstellen“en klik op “OK”.

Vorige versie herstellen

Standaard, slaagt Excel automatisch elke 10 minuten op. Wanneer je minder dan 10 minuten aan een werkboek aan het werken bent, kan het zijn dat Excel geen automatisch opgeslagen versie heeft gemaakt.

Als je geen bestand vindt dat je zoekt – of wanneer je op zoek bent naar een automatisch opgeslagen versie van een Excel bestand dat geen eerdere opgeslagen versies heeft – kan je alle automatisch opgeslagen bestanden doorbladeren door te klikken op de knop “Versies beheren” en selecteer “Herstel opgeslagen werkboeken” uit het drop-down menu.

Niet-opgeslagen_werkmappen_herstellen


gratis cursus excel

Waarom een gratis cursus Excel volgen?

Volledig gratis 

Overal en altijd beschikbaar 

Begrijpbare video’s via YouTube 

 Downloadbare oefenbestanden 

 

→ GRATIS CURSUS EXCEL VOLGEN ←

TESTIMONIAL

Gratis Cursus is ook op smartphone/tablet te raadplegen. Zo kun je waar je maar wil, op een leuke en relaxte manier je vaardigheden verbeteren!

Chloe van dosselaar

Chloë van Dosselaar

Designer

GRATIS UPDATES ONTVANGEN?

  top
  © Gratis Cursus 2020
  X